نوشته شده توسط فاطمه صفوی پور در تیم مارکتینگ بیلبورد 8 شهریور 1399
تقریباً یک سوم وب سایت های جهان وردپرسی اند، از وبلاگ های شخصی کوچک گرفته تا سایت های پیچیده شرکت های بزرگ مانند Sony ، Time Inc ، New York Post و NBC. در بین سازندگان سایت و سیستم های مدیریت محتوا، وردپرس این امکان را به کاربران میدهد که به صورت رایگان ویژگی های اصلی آن را بارگیری و نصب کنند. وردپرس دارای ویژگی های منحصر به فردی است که آن را به محبوب ترین سیستم مدیریت محتوا در حال استفاده تبدیل کرده است. در مطلب وردپرس در برابر فریم ورک PHP به طور جامع وردپرس را معرفی و بررسی کردیم. در این مطلب قصد داریم به 4 ویژگی کاربردی سایت های وردپرسی بپردازیم.
وردپرس در صدر لیست سه بسته پرکاربرد ساخت سایت در جهان قرار دارد و پس از آن جوملا و دروپال در رتبه های دوم و سوم قرار دارند. همه آن ها برای دانلود و استفاده بدون هزینه هستند و یک دسته ویژگی های پایه قابل نصب رایگان دارند. همه دارای افزودنیهای بی شماری برای عملکرد تخصصی هستند و همه آن ها را میتوان متناسب با نیاز کاربران شخصی تنظیم کرد؛ اما باید گفت جوملا و دروپال به سطح خاصی از دانش فنی و آشنایی با HTML و CSS و زبان برنامه نویسی PHP نیاز دارند. در حالی که WordPress به کاربران اجازه می دهد تا بدون دانش برنامه نویسی بتوانند با آن کار کنند؛ به گونهای که کاربران میتوانند به سرعت و بدون آگاهی از کد و برنامه نویسی یک سایت را راه اندازی کنند.
در ادامه قصد داریم به 4 مزیت مهم استفاده از وردپرس برای راه اندازی و اجرای سایت تجاری یا شخصی بپردازیم.
اگرچه وردپرس در ابتدا برای پشتیبانی از وبلاگ نویسی و انواع مرتبط با انتشار آنلاین طراحی شده است اما طیف گستردهای از سایت ها را با اهداف دیگر قدرت میدهد. وردپرس برای ابالا آوردن سایت های پیچیده برای شرکت های بزرگ چندملیتی، مدیریت مشاغل کوچک و ایجاد وبلاگهای شخصی استفاده می شود. سایت های وردپرس میتوانند شامل فروشگاه های کامل تجارت الکترونیکی، نمایش نمونه کارها یا حتی میزبان یک شبکه اجتماعی گروهی یا پادکست باشند. نیازهای یک شرکت هر چه باشد، هسته اصلی وردپرس به همراه انواع افزونه های اصلی و پریمیوم مناسب قادر است تا حد زیادی ازین نیاز ها را پاسخ دهد. وردپرس به لطف تم های بسیار زیاد و دسترسی آسان به پرونده های منبع آن، با نیازهای در حال تغییر یک شرکت سازگار است. البته این نکته قابل ذکر است که همهی افزونه ها رایگان نیستند.
یک سایت وردپرسی در مدت چند دقیقه حتی بدون هیچ گونه تخصص فنی قابل نصب و راه اندازی است. تمام نیاز کاربر فقط یک نام دامنه و یک حساب میزبانی وب(سرور) است. وردپرس میتواند از طریق ارائه دهنده میزبانی وردپرس شما به صورت رایگان نصب شود یا مستقیماً از WordPress.org بارگذاری شود. از آن جا، یک داشبورد Admin بصری و آسان برای مدیریت میتواند تمام ویژگی های مورد نیاز را برای شخصی سازی عنوان و چیدمان سایت و بلافاصله پس از آن، ایجاد صفحات و پست ها ایجاد کند.
سئوی داخلی سایت های وردپرس اغلب رعایت شده است و این نقطه شروع خوبی برای سایت هایی است که تازه راه اندازی شدهاند. قابلیت جستجو برای بالا بردن رتبه سئو سایت در سرچ های گوگل بسیار نکته کلیدی است. هسته اصلی سایت های وردپرس طوری نوشته شده است که به بدست آوردن رتبه بالا برای کلمات کلیدی سایت کمک میکند. البته این دلیل که آن ها به طور مداوم به روز می شوند و وردپرس انواع ابزارها و افزونه ها را برای بهینه سازی محتوا برای SEO (بهینه سازی موتور جستجو) دارد بی تاثیر نبوده است.
قابلیت انطباق پذیری یا ریسپانسیو بودن یکی از عوامل مهم در سئو سایت و رتبه بندی گوگل است. درواقع وب سایت ها باید در هر دستگاهی (موبایل، تبلت، لپ تاپ و ...) خوب به نظر برسند. وردپرس انواع مختلفی از طرح های تم ریسپانسیو را ارائه میدهد و کاربران همچنین میتوانند با افزونه ها و تنظیمات مربوط به پرونده های تم، سایت ایستا را رسپانسیو و انطباق پذیر سازند.
در پایان میتوان نتیجه گرفت اگر به دنبال راه اندازی سریع و کم هزینه سایت خود هستید سایت وردپرسی میتواند گزینه مناسبی برای شما باشد. اما اگر به دنبال راه اندازی سایتی هستید که در آینده قابلیت توسعه پذیری داشته باشد حتما مقاله وردپرس در برابر PHP را مطالعه کنید.