نوشته شده توسط فاطمه صفوی پور در تیم مارکتینگ بیلبورد 3 اردیبهشت 1399
اگر هنگام انتخاب روشی برای انتشار سایت خود، بهترین انتخاب صحیح وجود داشته باشد، دیگر نیازی به بحث نخواهد بود. در واقعیت گزینه های زیادی در اختیار شماست. بحث مقایسه پی اچ پی و وردپرس زمانی صورت میگیرد که بسته به نیاز، تخصص و بودجه شما، کدام می توانند مناسب باشند.
در این مطلب، به هر یک از این راه حل ها عمیق تر خواهیم پرداخت و به شما کمک می کنیم تصمیم بگیرید کدام یک برای شما مناسب است.
خلاصه کردن وردپرس فقط در چند پاراگراف دشوار است؛ اما به طور مختصر، وردپرس یک نوع برنامه به نام سیستم مدیریت محتوا (Content management system یا CMS) است. کاری که CMS انجام می دهد این است که به شما در ایجاد محتوا و طراحی سایت خود در یک رابط کاربر پسند ساده کمک میکند. همچنین میتوانید عملکرد مجموعه ویژگی اصلی را در اکثر سیستم عامل های CMS گسترش دهید. وقتی صحبت از وردپرس میشود، این کار از طریق "افزونه ها" و "تم ها" انجام میشود، که بسیاری از آن ها به منظور دانلود رایگان هستند.
افزونه ها و تم های برتر نیز وجود دارند که ویژگی های بیشتری را در کنار پشتیبانی بهتر و به روزرسانی منظم (در بیشتر موارد) ارائه میدهند. به عنوان مثال StudioPress مجموعهای از تم ها را ارائه میدهد که هرکدام با قیمت های نسبتاً کم، یک ظاهر منحصر به فرد را برای سایت شما ارائه می دهند.
هدف وردپرس این است که بدون نیاز به دانش فنی، همه آیتم های مورد نیاز برای ایجاد یک وب سایت را با دسترسی آسان در اختیار شما قرار دهد. در حقیقت وردپرس یک سیستم مدیریت محتوا در سطح سازمانی محسوب میشود و بسیاری از سایت های تجاری را قدرت میدهد. این امر عمدتاً به دلیل ماهیت قابل انعطاف پذیری، قابل تنظیم، همراه با اجتماع بزرگ و تعداد زیادی گزینه های میزبانی با کیفیت است.
برای درک این که فریم ورک PHP چیست، به طور ایده آل به دانش کار در زمینه کد نویسی نیاز خواهید داشت. PHP خود یک زبان برنامه نویسی است، که به شما کمک میکند تا وب سایت ها ، برنامه ها و سایر ابزارها را ایجاد کنید. در حقیقت این زبان است که وردپرس را قدرت میدهد؛ بنابراین برای طراحی سایت بیش از حد مناسب است.
در مورد "فریم ورک" یا چارچوب، شما میتوانید به عنوان یک الگوی انعطاف پذیر یاد کنید. غالباً خواهید فهمید که برخی کارکرد های قدرتمند در یک چارچوب، مبتنی بر فلسفه ها و اهداف خالق گنجانده شدهاند، اگرچه این یک پیش نیاز نیست. به طور خلاصه، یک چارچوب PHP پایهای را نشان میدهد که برای ساختن یک سایت استفاده میشود، چند مورد از عناصر لازم را ارائه میدهد اما در پایان شما نیاز به کار زیادی دارد. به همین ترتیب، مهارت های برنامه نویسی همانند بودجهای لازم برای روند توسعه سایت ضروری است.
تا اینجای کار تفاوت هایی از این دو مورد را ذکر کردیم، در ادامه به بحث دربارهی این که "چارچوب CMS و PHP به طور خاص چقدر متفاوت است؟" میپردازیم. آنچه در ادامه میآید چهار عامل اصلی است که تفاوت های این دو راه حل را نشان میدهد.
امنیت برای هر صاحب وب سایت تقریباً مورد مهمی است. عدم امنیت سایت شما، صرف نظر از اهداف آن، میتواند منجر به فاش شدن اطلاعات حساس شود. این به نوبه خود می تواند منجر به انواع مشکلات مالی و حقوقی شود. به صورت سطحی میتوان گفت CMS ایمنتر است. چراکه CMS به صورت پیشفرض یک سطحی از امنیت را درون خود دارد. با این حال فریم ورک PHP یک راه حل گسترش نیافته است. با توجه به این موضوع، شما در واقع میتوانید راه حل های امنیتی مورد نیاز خود را به قابلیت های پایه سایت خود توسعه دهید.
اگراستدلال کنید که انعطاف پذیری همیشه یک نگرانی اصلی نیست و اگر تصویر روشنی از آن چه میخواهید با سایتتان به دست بیاورید، ندارید؛ در این موارد CMS برای موقعیت خاصتان اغلب مناسبتر خواهد بود.
با این حال، بسیاری از خدمات شخص ثالثی را که ممکن است استفاده کنید در نظر بگیرید(به ویژه اگر در حال اجرای سایت تجارت الکترونیکی هستید). به عنوان مثال پردازش سفارش، سیستم عامل های بازاریابی و بسیاری از ابزارها و ویژگی های دیگر نیاز است تا یکپارچه در سایت شما موجود باشد.
CMS معمولاً گزینه های زیادی را ارائه میدهد و این خصوصاً در مورد وردپرس صادق است. با این حال، CMS در مقابل با فریم ورک PHP برای کسانی که نیازهای خاصی دارند، سازگاری پایین تری دارد. همانند مثالی که در قسمت امنیت ذکر شد؛ یک فریم ورک به دلیل معماری توسعه پذیر آن قلمرو وسیعتری را برای آن چه که نیاز میشود، پیشنهاد میدهد.
اینترنت یک فناوری دائماً در حال تحول است. امروزه عادت کردهایم که به روزرسانی های دورهای و رفع اشکال به صورت خودکار انجام میگیرد که چرخ را به صورت کارآمد چرخانده و به بازدید کنندگان وب سایت کمک میکند تا ایمن باشند.
اغلب میفهمید که CMS به روزرسانی های تقریباً ثابت برای اضافه کردن ویژگی های جدید، رفع اشکالات، بهبود امنیت و اجرای بازخورد کاربر را ارائه میکند. به عنوان مثال وردپرس نقشه راهی را که تاریخچه انتشار اصلی برای این پلتفرم را تعیین شده بود شرح میدهد. این نکته قابل ذکر است که برخی از ویژگی هایی که به روز میشوند رایگان است و برای برخی دیگر باید هزینه پرداخت کرد.
در مقابل، فریم ورک PHP معمولاً به طور مداوم به روز نمیشود و به روز شدن آن بسته به تصمیم شما دربارهی اضافه کردن قابلیت های جدید است. درواقع مسئولیت بهبود عملکرد و امنیت به عهده توسعه دهندهای است که مستقیماً با زبان کار کند.
سرانجام، تجربه کاربری(UX) یکی دیگر از نگرانی های اصلی برای همه صاحبان وبسایت ها، به ویژه سایت های در حال توسعه داخلی، است. کاربری که پلتفرم شما را انتخاب کرده است؛ میخواهد از بهره وری سایت شما و اثربخشی محصول نهایی اطمینان داشته باشد.
به دلیل توسعه پذیر بودن فریم ورک PHP و ایستا بودن قالب های وردپرس، طراحی تجربه کاربری برای کاربران شما به وسیلهی PHP بهتر است. چرا که تجربه کاربری با توجه به جامعهی کاربرانی که هدف قرار گرفته شده اند در هر سایت نیاز به شخصی سازی است و فریم ورک PHP قابلیت شخصی سازی بیشتری نسبت به وردپرس دارد.
در این مرحله، شما احتمالاً به سمت یک طرف نرده یا طرف دیگر مایل میشوید. کاربرانی که تمایل دارند از یک بسته پایدار و مطمئن استفاده کنند، احتمالاً میخواهند وردپرس را انتخاب کنند. افرادی که دانش کدنویسی دارند(یا به آن دسترسی دارند) و یا شخصی سازی و توسعه پذیری وبسایت برایشان مهم است، احتمالاً فریم ورک PHP را در نظر میگیرند.
البته، چیزی بیش از آن دو عامل وجود ندارد. به این ترتیب، شما باید تلاش کنید تا آن جا که ممکن است تحقیقاتتان را قبل از انتخاب نهایی خود انجام دهید. در نهایت شما همیشه میخواهید گزینهای را انتخاب کنید که برای سایت و نیازهای خاص شما بهترین باشد. بنابراین بهتر است اهداف بلند مدت و میزان بودجه را برای پروژه خود در نظر بگیرید.